Momenteel zijn we bezig met een update van de site.


Het Klijn Comité


Het Klijn Comité maakt theater vanuit een filosofische vraag voor kinderen én volwassenen. Er is speciale aandacht voor projecten vanuit taal. De inhoud wordt steeds met humor benaderd en er wordt gespeeld met de grenzen tussen verschillende werkelijkheden. Naast theater maken we ook graag andere dingen, zoals audioverhalen, gedichten en liedjes.

Artistieke leiding


Karlijn Sonderen Smit werkt als theatermaker en schrijfster en is artistiek leider van Het Klijn Comité. Ze schrijft daarnaast poëzie en werkt momenteel aan diverse prozateksten. Ze werd geselecteerd als Nieuwe Maker en ontwikkelde zich onder de vleugels van theatergezelschap BonteHond tot een eigenzinnig maker. Haar werk kenmerkt zich door een crossover in genres en vormen. Karlijn volgde verder een opleiding filosoferen met kinderen en jongeren en werkt als kinder- en jongerenfilosoof.

Zakelijke ondersteuning


Lies Leliaert specialiseerde zich in cultuurmanagement -en beleid. De voorbije 15 jaar deed ze ervaring op in verschillende kunstenorganisaties, in zowel erfgoed, beeldende kunsten als podiumkunsten. Sinds 2017 is ze als zakelijke leiding verbonden aan LOD muziektheater. Sinds 2021 werkt samen ze met Karlijn Sonderen Smit voor Het Klijn Comité.

Poëzie Werkplaats Het Klijn Comité


Het Klijn Comité biedt een doorlopende poëziewerkplaats aan waarbij er gewerkt wordt in blokken van vijf lessen. Je kunt je per blok aanmelden. De werkplaats is bedoeld voor iedereen met schrijfkriebels, met of zonder ervaring.

Via onderzoek en experiment ontdek je jouw eigenheid als schrijver. We werken vanuit plezier, intuïtie, vrijheid en durf. We zoeken actief verschillende ervaringen op, die prikkelen en inspireren om tot een gedicht te komen. In de les wordt elke keer een nieuwe invalshoek aangebracht. Zo kun je ontdekken wat jou vooruit helpt als schrijver.

We besteden ook aandacht aan het werk van andere dichters, zowel hedendaags als klassiek. Tijdens de werkplaats en thuis creëer je materiaal waarop je feedback krijgt van de docent maar ook van je medecursisten. Hierdoor ontwikkel je je eigen dichterschap en smaak.

We werken in een kleine groep zodat er genoeg aandacht is voor iedereen.

De werkplaats wordt geleid door Karlijn Sonderen Smit. Beeldend kunstenaar Sofie de Cleene komt ons minstens een les vervoegen. In die les werken we vanuit de wisselwerking tussen beeld en woord. Verder werken we aan en met collagegedichten, het lijf als papier, buitenlocaties, schrijven vanuit muziek en techniek…

Praktisch

- Data: 18 sept, 25 sept, 2 okt, en 9 okt. en 23 okt.  2022 (optioneel: 30 okt 2022)
- Tijd: van 10.00 uur tot 12.30
- Leslocatie: de Zuidkant en een nog nader te bepalen locatie
- Aanmelden: stuur een mailtje naar info@hetklijncomite.
- Tarief:
* 160 e. p. p.
* Kansentarief voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming