Momenteel zijn we bezig met een update van de site.

Het Klijn Comité

Het Klijn Comité is een absurd universum waarin niets is wat het lijkt. De realiteit, de rol van het publiek, de rol van de maker, alles wordt met veel humor in vraag gesteld. Er wordt gespeeld met het medium zelf en de grenzen van het medium worden opgezocht. De vorm is vloeibaar, van poëzie tot cabaret tot audiowerk tot jeugdtheater. Taal is steeds het uitgangspunt. 

Wie?

Karlijn Sonderen Smit 

Karlijn geniet van chaos en werkt daarom het liefste aan diverse projecten door elkaar. Haar lievelingseten bestaat uit cappuccino, mayonaise en pralines zonder suiker van de Bioshop. Ze zou graag een zwijntje als huisdier hebben maar wacht daarmee tot ze een boerderij van iemand erft. Karlijn werkt aan theaterprojecten, een novelle en haar eerste poëziebundel. Ze werkte o.a. onder de vleugels van BonteHond als Nieuwe Maker en vindt dat olijfgroen en okergeel geen mooie kleuren zijn. Karlijn gelooft dat alles kan smelten; van My Little Ponypaarden, tot onoverkomelijke overtuigingen. 

Lies Leliaaert

Lies houdt van snelheid en paarden. In het weekend is ze regelmatig op haar koersfiets te vinden langs de Schelde en ze zingt dan zelfverzonnen liedjes. Ze brengt graag overzicht aan in de chaos en kan dan ook extreem goed overweg met agenda’s en afspraken of in ieder geval beter dan Karlijn. Ze werkte in verschillende kunstenorganisaties, in zowel erfgoed, beeldende kunsten als podiumkunstenorganisaties zoals LOD muziektheater. Ze verzorgt de zakelijke leiding bij de Kopergietery en is mama van twee supertoffe kinderen. Staren behoort tot haar favoriete vrijetijdsbesteding. Ze heeft haar leven (meestal) op orde. 

Lopende projecten

Dat lust ik niet (meer info volgt)

Over een bloemkoolblad (meer info volgt)

Deuren (meer info volgt)

EHBO Audio (meer info vo

Workshops

Taal en Beeld: i.s.m. Sofie de Cleene, Jolien de Roo

Voor aanvragen mail naar info@hetklijncomite.be