Momenteel zijn we bezig met een update van de site.

Het Klijn Comité

Het Klijn Comité maakt theater vanuit een filosofische vraag voor kinderen én volwassenen. Er is speciale aandacht voor projecten vanuit taal. De inhoud wordt steeds met humor benaderd en er wordt gespeeld met de grenzen tussen verschillende werkelijkheden. Naast theater maken we ook graag andere dingen, zoals audioverhalen, gedichten en liedjes.

Artistieke leiding

Karlijn Sonderen Smit werkt als theatermaker en schrijfster en is artistiek leider van Het Klijn Comité. Ze schrijft daarnaast poëzie en werkt momenteel aan diverse prozateksten. Ze werd geselecteerd als Nieuwe Maker en ontwikkelde zich onder de vleugels van theatergezelschap BonteHond tot een eigenzinnig maker. Haar werk kenmerkt zich door een crossover in genres en vormen. Karlijn volgde verder een opleiding filosoferen met kinderen en jongeren en werkt als kinder- en jongerenfilosoof.

Zakelijke ondersteuning

Lies Leliaert specialiseerde zich in cultuurmanagement -en beleid. De voorbije 15 jaar deed ze ervaring op in verschillende kunstenorganisaties, in zowel erfgoed, beeldende kunsten als podiumkunsten. Sinds 2017 is ze als zakelijke leiding verbonden aan LOD muziektheater. Sinds 2021 werkt samen ze met Karlijn Sonderen Smit voor Het Klijn Comité.

Binnenkort: Taal en Beeld Atelier

In dit Taal en Beeld Atelier gaat het om het combineren van tekst en beeld. Hoe vult tekst een beeld aan? En hoe zorgen we voor een mooie wisselwerking?

Overal zijn leuke, grappige, bijzondere woorden en zinnen te vinden die je kunt gebruiken. 

Aan de hand van originele opdrachten schrijf je een tekst, die je naar je eigen hand zet en afwerkt onder begeleiding. We werken met rijm, ritme, klank, metaforen en associaties.

Je experimenteert met illustraties tot je een passend beeld hebt gevonden. Dat kan met verschillende technieken en materialen. Je test ook de kleuren, de grootte en de vormen van de letters van je tekst tot ze een kloppend onderdeel van het geheel vormen.

Wij verwelkomen je in een prachtige ruimte, met stevige werktafels, bergen papier, scharen, drukinkt, kleurpotloden, stiften, verf, en een hele hoop werkzin!

De ateliers gaan door in de Zuidkant in Gentbrugge en zijn geschikt voor iedereen met of zonder ervaring.

Praktisch

Begeleiding:

  • auteur en theatermaker Karlijn Sonderen Smit
  • beeldend kunstenaar Sofie de Cleene

Je kunt je inschrijven voor beide dagen OF voor een losse atelierdag via onderstaand formulier:

    Datum

    Financiële bijdrage