Momenteel zijn we bezig met een update van de site.


Het Klijn Comité


Het Klijn Comité maakt theater vanuit een filosofische vraag voor kinderen én volwassenen. Er is speciale aandacht voor projecten vanuit taal. De inhoud wordt steeds met humor benaderd en er wordt gespeeld met de grenzen tussen verschillende werkelijkheden. Naast theater maken we ook graag andere dingen, zoals audioverhalen, gedichten en liedjes.

Artistieke leiding


Karlijn Sonderen Smit werkt als theatermaker en schrijfster en is artistiek leider van Het Klijn Comité. Ze schrijft daarnaast poëzie en werkt momenteel aan diverse prozateksten. Ze werd geselecteerd als Nieuwe Maker en ontwikkelde zich onder de vleugels van theatergezelschap BonteHond tot een eigenzinnig maker. Haar werk kenmerkt zich door een crossover in genres en vormen. Karlijn volgde verder een opleiding filosoferen met kinderen en jongeren en werkt als kinder- en jongerenfilosoof.

Zakelijke ondersteuning


Lies Leliaert specialiseerde zich in cultuurmanagement -en beleid. De voorbije 15 jaar deed ze ervaring op in verschillende kunstenorganisaties, in zowel erfgoed, beeldende kunsten als podiumkunsten. Sinds 2017 is ze als zakelijke leiding verbonden aan LOD muziektheater. Sinds 2021 werkt samen ze met Karlijn Sonderen Smit voor Het Klijn Comité.